06 June 2014

♥Sampel Percuma 2014-Edisi Pampers♥

Assalamualaikum...


Ampun dipinta maaf diberi. Berhabuk sudah belogg beta. Janji nak promote Teganu tapi ter-mungkir pulop~ ;p


Malas nak into panjang2. Tajuk da baca kan? Maka moh la jengah. Ni list free sample untuk pampers anak. Bukan pampers mak atau mertua uols ya. Kohkoh. Yg xde dalam list arap ampungg lah ye. Ni yg mana dah ku isi form utk copia beta tersayang~ saje suke2 kumpul pampers. Yg mana best boleh beli kn? 

 Cekidaut! 

















Jenama lain mcm pet pet, whooppe, diapex, fitti, baby love tak dapat nak cari plak link utk request sample. Pendekut betol dorg nih~ 

Pape pun ku da try PETPET, DIAPEX, HUGGIES, DRYPERS, MAMI POKO dan dah tau yang mana terbaik utk Copia. Will updates soon. K bai!


12 March 2014

♥Ampuni Daku♥

Assalamualaikum...

Act i dun know where to start. Sebab dah almost 2 month meng-anak-pungutkan belog sendu ini. Tau2 je lah ada anak kecik kan? Hewhew. Maafkan beta tauuu. Byk lagi berhutang sebenarnya~ Da list mcm2 da tapi takde masa dan idea lagi nak menaip. "I'm sorry....(nada Amer RL plezzz tapi muka Encik Harith Ariana Rose)"



Taktau nak cite ape dulu..
>>Pengalaman Berpantang??-Mcm malas je sbb panjang sgt
>>Percutian obersea sekian2?-Jgn perasan sbb xde passport pun!
>>Perabot baru??-Takat below 1k xyah nak cite sangat
>>Kenduri bff??- erm coming soon kenduri Ana dan Mirah yg buat Hari yg sama. Opcosss byk gambar hewhew
>>Sophia?- erm......
>>Tempat menarik??? 




Ok baiklah! Beta membuat keputusan tidak rasmi untuk hapdet topik last tu disebabkan banyak round Terengganu dua tiga menjak ni. Mohon Datuk Seri Ahmad b Said upah beta sbb mempromosikan Terengganu dgn habuan banglo 3 bijik cukuplah. Takmo demand sgt. K bai! Nak kumpul gambar dulu....

16 January 2014

♥Breastfeeding Journey Part II♥

Assalamualaikum...



Sedar tak sedar mmg berbulan-bulan ku tak hapdet. Gara2 fobia kekdahnya hohohoiii! Tbe2 lps bace komen2 dr kwn2 seperjuangan ku rase ada semangat balik nak blogging. Tengs all. Chewah. So diawal tahun 2014 ni nak sharing mering topik breastfeeding part 2. Sbb yg bf story yg skrg da lain da. Wowowowo. Refer sini kalau nak baca.sini sini sini!


Masa habis pantang tu ku terus balik umah sendiri. Tak nyempat2 katanya. Hanya kite2 yg berpantang je rase hazab dan seksaan emosi sebab kena kurung dalam umah lalu menimbulkan perasaan ingin merdeka yg meluap2 serta impian ingin pegi babymoon tak nyempat2~ panjang kan ayat sbb nak meng-expresikan emosi terpendam itu. Kohkoh. Haritu plan nk g cameroon bagai tapi bile dah lame habis pantang tak pergi2 pun. Angin je lebey. Hehe. Tp tapiiiii ku still pegi vacation tapi pegi Langkawi aja. Nanti ku cte ye sygss.


Masa baby 2 bulan kot mase tu da rase perasaan malas nk pump susu letak dalam botol. Sebab lagi senang bagi direct. Takyah fikir susu basi ke susu tak cukup ke ape sebab ku bukannya keje pun plus mmg plan taknak keje. Kui2. Siyesly lagi suke jaga bby sendiri dan buat bisness kck2 je diumah ini. So bile dah lama tak ajar botol maka time Sophia da 5 bulan tetibe i gediks amat nak ajar balik. Mengamuk sakan la budak tu. Ku da perah kemain tapi still reject. Ku beli susu kambing Karihome yg ku import dr Johor pun dy rejek! Jauh tu import sbb kat Terengganu ni nak cari utk 0-6m memang takde. Berlaku pembaziran disituuuu. Oh ya harga susu tu Rm46 utk 400gm. Untuk 6m above boleh didapati di Mydin dan Giant. Back to topik... botol TT yg jelita rupawan pinkishh itu baby taknak dah walhal masa dalam 40 kemain beliau berjimba2 sakan sampaikan confuse antara nipple ku and nipple TT tu. So ku sbg mama yg concern(hehe) terus berusaha meng-usyar botol yg terbaik di blog/forum/fb dan hasil siasatan mama mendapati ramai mengesyorkan Pigeon PP, NUK, Mam dan mimijumi.


Pada malam siasatan itu ku memang tak lena tidur disebabkan semangat berkobar2 untuk membeli botol idaman. Esokkannya ku ajak hubby pegi Xiri Kiddie House ,K.trg. 30 min ku round2 dalam tu. Puas belek2 dan teliti last2 ku pilih Pigeon PP yg Rm42 tu je. Balik umah tu ku start training ala Diktator gitu. Sophia nak susu ku tak bagi nenen lgi. Hehe. Ku paksa jugak botol tu. Siap selawat bagai dah last2 dy hisap jugak. Namun kegembiraanku hanya seketika sobs. Sebab itu lah kali pertama dan akhir beliau terima botol tu. Chet! Sampai hari ni baby nak direct jugak. Adohai! Tapi takpe. Boleh la buat alasan taknak keje. Kuiiiiikuiiiikui.


K. Bai
p/s: Nanti ku update kenapa mengapa dan why nak bagi susu kambing walhal boleh full bf. nanti yer nanti~ Hehe






5 month= 6.2kg
















ni time 4 bulan. bambam da kan? Berat baru 5.8kg



 motif nak tunjuk lengan anak nak sama besar dgn mama. hehe






19 November 2013

♥Silence♥

Assalamualaikum..


Rasanya dah berbulan2 tak update blog usang ni. Dah berhabuk 14 inci pun. Ntah knp hati berat nk berbelog dah.. jujur la gtau malas dah nak updates pape entry dsbbkn kerana beberapa "haters". Kalau facebook boleh diblock kan, di restricted kan, di hide kan atau di remove kan. Kalau instagram boleh block. Tapi blog mcm mna??? Takkan boleh nak sorok2 dah. Mengapa mereka dipanggil "haters"?? Yelah dah tiap kali iols updates something yg kebanyakkan pasal sophia atau life after marriage which is not too personal, mereka itu akan menjadikan bahan untuk cakap2 belakang. What's wrong with u guys??? Since dah kantoi maka uolss deserved it la sayanggg. Skrg ngah rungsing samada nak deactivate blog atau just open untuk certain2 readers. Hurm. Malas cite panjang2 kang ada yg ter"perasan". K bai. 


#i know they will read~

29 September 2013

♥[Resepi] Kerang Goreng Sambal♥

Assalamualaikum...



Harini ku nak share resepi kerang goreng sambal ala-ala warung di Pantai Sungai Lurus, Batu Pahat. Tapi iols buat versi iols je lah sebab iols tak tahu pun resepi sebenar kedai tu. Maybe dorang ada letak kacang kot dan banyak lagi benda2 yg iols tak letak. Btw my hubby kata rasanya 99% sama! Haha. Masa ku peknen 4 bulan, ku pegi Batu Pahat umah akak ku yg ketiga. Dy lah yg ajak kami makan kat situ. Tiap kali weols pegi BP, konpem hubby akan mintak dibawakan ke sana. Semata2 nak makan kerang goreng sambal yg takde kat Terengganu ni! So balik Trg iols dipaksa utk masak benda ni walaupun ku tak rela~ Haha. Balik umah iols try google resepi tu cis langsung takde??? Makanya iols share la kalau2 ada yg teringin nak makan.. Hoho. Kalau tak sama jgn salahkan iols tapi salahkan ibu mengandung. Opss