15 September 2013

♥Hadiah Melahirkan Zuriat Part I♥

Assalamualaikum...

Setiap wanita yg baru melahirkan anak mesti dapat hadiah special dari hubby masing2 kan? Ada org dapat henfon baru. Dapat barang kemas. Dapat kereta la dan mcm2 lagi mengikut keperluan dan kemampuan hubby. Aritu lepas beranak ku tye hubby takde pape hadiah ke sbb ku da lahirkan anak dy dengan susah payah ni. Hehe. Gurau2 je. Ku gtau dy kwn ku dapat Galaxy S4. Jeles amat. Konon la jeles. Pastu hubby takde komen pape. Dy kata Insha Allah je. Aku pun xde nak merajuk pun sbb takde berharap sgt. Yelah dah la banyak da duit hubby habis beli mcm2 utk barang Sophia dan barang aku time pantang. Dah beriban habis kot. Adat la tu ada anak kecik.haha



Then last week ku tetibe terfikir bahawasanya selama ni bilik weols xde lagi set bilik tidor. Selama ni just tidor atas tilam je. Perabot lain semua da ada kecuali katil! Dah nak masuk 9 bulan kot duduk umah sendiri. Before ni tak kesah la takde katil pun. Ni bile dah ada baby rasa mcm lagi senang nak bangun bile baby menangis dalam buai tu. Takde la sakit pinggang sangat kot kalau katil sama tinggi dengan buai baby. Tu just pemikiran aku yg mengada jelah. Haha. Pastu ku pikir nak share bayar half-half sbb xnak membebankan hubby. Guna jelah duit mas kawin dlm bank yg tak luak lagi tu.haha. Ku pun tye dy ada duit tak? Dy ckp kenapa? Ak gtau la pasal nak beli set bilik tidur takde lagi pastu explain kepentingannya bla3. Dy kata ada. Ku ckp nk pegi kedai perabot cpt2 means bile nk balik umah lepas habis pantang tu, katil dah ada! Giteww. Dy kata nanti2 lah sebab xde masa lagi. K fine. 


Then semalam kami balik umah mak aku dan tidur semalaman. Pastu arini nak kena balik umah In laws balik. (Tak habis pantang lagi ku dah 3kali merayap balik Ajil.kohkoh. belom kire g Giant bagai). Then lepas maghrib td ku singgah umah kami dekat Wakaf Tapai. Hubby ckp nak singgah nak amik barang bla2 yg kononnya take time jugak la. Aku pun masuk skali la dlm umah kami. Tetibe hubby cakap "SURPRISE!!!!!" Aku dah OMG BURGERBAKAR! Rupenya dy dah belikan set bilik tidur dan siap pasang cadar dan susun baju2 dalam almari bagai~ gile tak terharu??? Nasib baik tak tercampak Sophia yg ku dukung tu! (K babak lepas tu dirahsiakan walaupun yg membaca ni mak2 org atau bakal2 mak.) Walaupun takde la mahal sangat set bilik ni tapi ku da bersyukur sangat. Rupanya dy memang dah lame plan nak beli pun. Huhu


Siyesly my hubby bukan seorang yg romantik pun. Serious je. Kadang2 je dy romantik. Ak buat lawak dy xpenah ketawa terbahak2. Dy just ketawa mcm org gile bile dengar ceramah Ustaz Azhar Idrus. K dimaafkan. Huhu. Kiranya first time la dy buat surprise gni sepanjang kapel. Tapi dy kata ada 1 lagi surprise. Hadiah sempena melahirkan zuriat dy jugak. Ape tu ape tu??? Makneng dah teruja ni. Dy kata tgu lepas pantang. Tak sabar tak sabar tak sabar!!!! Syukur Ya Allah. 

Simple2 je. Sbb stail kami mmg suke benda simple dimple mimple.
Maafkan bantal golek busuk kesayangan hubby. Hehe



Sophia terlebih dulu lentok dan menjadi perasmi terhormat. 


Will be continue. K bai


4 comments:

  1. mama! jelesss.uhuk2. nasib abek tk color pink,kurang cket jeles tu. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. WoiT mekna aunty ana gojess. Mcm mne leh smpai cni?

      Delete
  2. lol. ak lme dh jd silent reader blog mg. dri stat wat list kawen, preggy n smpai skrg. mmmuachh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benci2. Haha. Blog ni ku buat baru sbb yg lame tu tbe2 xde sbb ku x update lame. Cte2 zmn remaja smua hilang. Sedihhh

      Delete

para-para ibu comel men-komen