12 June 2013

♥Kenduri Solat Hajat 7 Bulan♥

Assalamualaikum...


Last week 6|Jun|2013 berlangsungnya kenduri solat hajat kat umah mertua ku. Ayat macam grand je bunyik padahal buat kecik-kecik je. Huhu. Kat negeri lain tau tahu macam mana cara dorang buat. Ada yang buat ala-ala omputeh retiss gitu. Baby shower bagai.. Hehe. Tapi kalau kat Terengganu ni kitorang just buat kekampungan je~ Buat solat hajat mohon permudahkan proses beranak nanti, ada kenduri makan sikit-sikit, panggil orang surau dan jiran-jiran datang, takder hadiah pun dan penuh islamic gitu~ Yang best nya ramai orang kampung dan sedara mara datang gotong royong masak. Menu haritu agak special yakni Nasi Bukhori. Kat Terengganu biasanya kenduri solat hajat dibuat dirumah family suami. My MIL sponsor hampir kesemua kos-kos yang terlibat, my mom lak sponsor 10 ekor ayam. My MIL jemput dalam 100 orang jugak la so agak meriah la jugak malam tu. Hehe. 



Laki ku memang suke buli bini innocent dy nih!


















                                
 Kakngah dan Kaklong. Sibling ku lagi 3 orang takde lam gambar. Padan muke~ Hoho





Ni air solat hajat. Kena mandi dan minum sekali~




Ni minyak selusuh yang MIL mintak dengan Ustaz kat kampung. Baunya sama macam minyak kelapa dara.  Kegunaannya sapu kat perut sebelom tidur. Sambil-sambil tu jangan lupa Bismillah dan Selawat Nabi 3x. Moga-moga dipermudahkan segala urusan ku nanti. Amin!!






No comments:

Post a Comment

para-para ibu comel men-komen