06 May 2013

♥Cakap-cakap Orang♥

Assalamualaikum...

Rase nya da lebih 2 weeks ku tak update pape. Dalam otak da ada macam-macam benda nak tulis tp xde mase plus xde mood. sobsss! Orang kata pregnant lady mmg sensitipp sikit kan? Betol la kot. Benda kecik-kecik pun jadi terasa sesangat uolss! Tapi xde la nak terasa ngan suami atau sedara sendiri. Tu da biasa sgt. 

Al-kesahnya begini.. Last weekend ku shopink la kat MydinMall. Da kat Ganu ni xde tmpt lain kot nak shopink maka terpaksa la kan.. Naik 2nd floor tu follow la suami pg tmpt hardware dy. Da minat org laki mcm tu kot? Then, ku pun cakap nak pg dekat area baby. Dgn pantasnya ku pg then belek2 barang baby. Memang tak tahan kot tgk kecomelan babies stuff! Nak2 brg kecik2 macam boots n mittens tu. Ku da beli 3 set yang malam punye so niat nak beli 3 set utk siang yang jarang-jarang lobang-lobang tu. Kire nak settlekan terus yang mane boleh. Nanti 10hb kan ada expo Mom n Baby dekat Mid Valley ku niat nak shopink barang-barang yang besar kat situ. Then ngah syok2 duk belek-belek, tetibe berlaku perbualan yang SUMBANG kat belakang aku. Tak sure dorg tuju kat sape sbb dkt c2 ada pasangan hubby-wife yang wife nye duk belek barang baby jugak. Perut nya pun kecik. Jom ikuti perbualan sang suami isteri 40-an yang durjana ini.. 

Suami: "Anak sulung ibu muda..Perut tak nampak lagi dah sibuk shopink"
(sambil ketawa sinis)
Isteri: "Aah~ Nak buat camne orang eksaiteddd!!"
(diikuti dgn tawa yang jahat)

Aku terus pusing dan terpinga-pinga. Dalam hati, "Eh knp orang tua 2 org ni. Pehal??" Lalu ku balas balik..

Aku: "Suka hatilah!!! Sebok je!!"


Ikut hati panjang lagi aku nak balas tapi dorang sempat lari. Macam tikusss je pengecutnya. Aku dah mendidih 40"C time tu. Suke-suke je dy nak sound-sound mentang suami ku takde disisi. Plus tudung aku memang menutup perut time tu. Hello? Aku da nak masuk 7 bulan. Watss ur prob? Sebab perut kecik dorang terus assume baru 3,4 bulan? Nak tgu da sarat baru layak shopink? Atau dah beranak baru boleh? Ya ampun suami tu terlalu dayus bagiku. Ak memang takleh terima kalau pakcik2 tua bermulut longkang ni. PANTANG!! At least sy yang perut kecik ni MAMPU shopink sakan. Tak macam bini pakcik tu perut je besar tapi pulang tangan kosong. HUH! Terus adu kat suami dan dy memang geram jugak. Selama ni dy jenis cool je jenis tak kesah kalau setakat orang sound. Tapi da melibatkan anak kesayangan sape boleh tahan kan? Turun nak bayar tu mata ku melilau cari kapel of the year tu tapi its MYDIN MALL!! Jangan harap jumpa lagi. Takpe-takpe..Next time ku nak report polis terus. Hehe. kbai




No comments:

Post a Comment

para-para ibu comel men-komen